5 svibanj
2017.
Područne škole Brže, više, jače – u Čepelovcu

Brže, više, jače – u Čepelovcu

DEVETA MALA OLIMPIJADA UČENIKA PODRUČNIH ŠKOLA

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena 13. su rujna 2016. sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Silvijom Topolčić i Martinom Krajcar Baltić te učiteljem Davorom Šokecom obilježili Hrvatski olimpijski dan nizom zajedničkih aktivnosti.

Okupili su se u Područnoj školi Čepelovac gdje su započeli svoj nastavni dan predavanjem uz prezentaciju o povijesti Olimpijskih igara i olimpijskim sportovima koje je održala učiteljica Silvija Topolčić, nakon čega su s učiteljem Davorom Šokecom kroz igru pantomime ponovili olimpijske sportove.

Slijedio je sat prirode i društva na kojem su u posjet došli djelatnik HAK-a Đurđevac Pero Krešić i djelatnik Prometne policije Marijan Domović . Oni su učenike poučili o tome kako se sigurno kretati prometnicom  te ih upoznali s opasnostima koje prijete u prometu. Učenike prvašiće darivali su promotivnim materijalom Sigurno u prometu.

Nakon poučavanja, u pratnji policijskog vozila i uz vijorenje olimpijske zastave, svi su se uputili do nogometnog igrališta u Čepelovcu  gdje su ih dočekali roditelji učenika PŠ Čepelovac koji su zajedno s Mjesnim odborom Čepelovac za sve pripremili ukusan i zdrav doručak.

Učenici su se, povedeni geslom olimpijskih igara brže, više, jače, natjecali u četiri sportske discipline i postigli sljedeće rezultate:

Učenici prvog razreda natjecali su se u brzom trčanju do obruča i povratak s loptom. Prvo mjesto osvojili su Lorena Čorba i Josip Žilić iz PŠ Čepelovac, drugo mjesto Tomislav Dergez iz PŠ Čepelovac, a treće mjesto Karlo Tomerlin iz PŠ Čepelovac.

Učenici drugog razreda natjecali su se u disciplini trčanja s loptom do čunja i kotrljanje lopte natrag. Zlatnu medalju osvojili su Marija Vedriš iz PŠ Čepelovac i Dejan Plazek iz PŠ Mičetinac, srebrnu medalju Mia Pleško iz PŠ Čepelovac i Tino Mihočka iz PŠ Budrovac, a brončanu medalju Robert Tomrlin iz PŠ Čepelovac.

Učenici trećeg razreda skakali su u vreći udaljenost od 10 metara. Najbrže su skakali i osvojili zlatnu medalju Sara Zebec iz PŠ Budrovac i Florian Stankić iz PŠ Sirova Katalena, drugo mjesto i srebrnu medalju Karmela Lebinec iz PŠ Čepelovac i Matej Šokec iz PŠ Budrovac, a treće mjesto i brončanu medalju Marija Karlović iz PŠ Budrovac i David Tomašek iz PŠ Čepelovac.

Učenici četvrtog razreda natjecali su se u skakanju u dalj iz zaleta. Zlatnu medalju osvojili su Paula Markić i Pavao Markić iz PŠ Budrovac, srebrnu medalju Anamarija Barberic iz PŠ Budrovac i Ivan Marjanović iz PŠ Sirova Katalena, a brončanu medalju Dino Kožar iz PŠ Budrovac.

Medalje najuspješnijim učenicima podijelili su ravnatelj naše škole Hrvoje Janči, predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga Đuro Tomrlin te predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac Đuro Prelec. Susret je završen igrom nakon čega su se učenici sa svojim roditeljima, koji su ih došli bodriti, uputili svojim kućama.

Hvala svim vanjskim suradnicima i gostima koji su svojim sudjelovanjem uveličali ovo sportsko natjecanje, svim mamama učenika PŠ Čepelovac koje su pomagale u organizaciji i provedbi susreta i mnogim roditeljima, bakama i djedovima koji su došli bodriti svoje mališane.

učiteljica Olga Lazar