27 veljača
2020.
Novosti iz škole Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica

U našoj školi je tradicionalno obilježen dan ružičastih majica. 2014.godine  bili smo prva škola u županiji koja je obilježila taj dan. Borba protiv vršnjačkog nasilja bila je tema brojnih radionica na redovnoj nastavi i na satu razrednika.

U sklopu Dana ružičastih majica djelatnici PU Koprivničko-križevačke Maja Gregurević i Dražen Magdić održali su predavanje o nasilju i opasanostima na Internetu i društvenim mrežama. Predsjednica županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova održala je predavanje o ravnopravnosti i toleranciji među spolovima.

Na kraju je održana prigodna svečanost u sportskoj dvorani čiji nositelji su bili učenici 6. i 3. razreda zajedno sa svojim razrednicima. Učenik 6. c razreda Florian Axel Stankić izveo je skladbu na gitari Valcer Josea Vinasa. Učenici 6. d razreda izveli su igrokaz pod nazivom Svi smo različiti. Koji  su osmislile učenice Mirna Đapa i Mihaela Levačić. Pjesmu Ne rugaj se recitirali su učenici trećih razreda, a napisala ju je  učenica 3.a razreda Vita Flamaceta. Potom su  skladbu pod istim naslovom otpjevali svi učenici trećih razreda. Igrokaz 6.a protiv nasilja  te pjesmu Život nije siv otpjevali su učenici 6. a razreda. Učenice 6. c razreda Nika Kopričanec i Paloma Perišić recitirale su stihove književnika Grigora Viteza i Zvonimira Baloga. Matija Špoljar iz 6. d razreda na gitari je odsvirao skladbu Everyday blues. Učenici 6. b razreda recitirali su pjesmu Volimo sve boje koju su zajednički napisali. Učenice šestih razreda osmislile su i otplesale koreografiju na pjesmu Happier izvođača Marshmelloa.