18 prosinac
2017.
Sport Ema Juričić kadetska prvakinja Hrvatske

Ema Juričić kadetska prvakinja Hrvatske

Ema Juričić, učenica 8. A razreda naše škole i  članica Karate kluba Đurđevac, postala je kadetska prvakinja Hrvatske do 54 kilograma. Time izborila odlazak na europsko prvenstvo koje se održava u Rusiji, olimpijskom gradu Sočiju u veljači 2018. gdje će kao članica Hrvatske karate reprezentacije braniti boje svoje države. Još jedan odličan rezultat za Karate klub Đurđevac ostvarila je Ema Čorba koja je postala kadetska viceprvakinja Hrvatske do 47 kilograma dok je Mateja Prevedan zauzela 5. mjesto. Prvenstvo je održano 2. prosinca 2017. u Rijeci, točnije u Čavlima u sportskoj dvorani Mavrinci, a na prvenstvu su nastupili najbolji karataši Hrvatske u svojim kategorijama.

Ovo je povijesni rezultat za naš klub i izuzetno smo sretni odlaskom Eme Juričić na europsko prvenstvo. Glavni trener Luka Cestar i kondicijski trener Ivor Bolteković Tkalec koji su ih pripremali za ovo prvenstvo izuzetno su zadovoljni rezultatima koji pokazuju da cure spadaju u sam vrh karate sporta.

Iako je malo nedostajalo da Ema Čorba osvoji prvo mjesto, a Mateja Prevedan treće mjesto nismo nezadovoljni već smo ponosni na njihovu ustrajnost i želju, a još bolji rezultati doći će s vremenom, samo treba biti uporan – istaknuo je glavni trener Karate kluba Đurđevac Luka Cestar.