8 listopad
2019.
Novosti iz škole Hrvatski olimpijski dan u našoj školi

Hrvatski olimpijski dan u našoj školi

18.09.2019. tradicionalno je obilježene Hrvatski olimpijski dan natjecanjima ispred utvrde stari grad. Uz učenike naše škole sudjelovali su i polaznici vrtića i đurđevačkih srednjih škola.

Učenici nižih   razreda natjecali su se u  potezanju užeta i skakanju u vreći. U skakanju u vreći u konkurenciji  djevojčica drugih razreda 1. mjesto je osvojila Morana Kožar, drugo mjesto Petra Seleš, a treće mjesto Dora Kelić. U kategoriji  dječaka 2. razreda pobijedio je Leon Gračan, drugi je bio Leo Šimunic, a treći Luka Jozek.  U kategoriji 3. razreda najbolja kod djevojčica je bila Vita Flamaceta, druga je bila Ema Vujčić, a treća Valentina Kucel. Kod dječaka u trećim razredima najbolji je bio Matko Bedeković, drugoplasirani je bio  Matej Belec, a trećeplasirani Noa Benaković. Kod četvrtaša pobjedu je odnio David Škurdija. Drugo mjesto je zauzeo Luka Tišljar, treće Toma Ferderber. Kod učenica četvrtih razreda pobjednica je Petra Međurečan, druga je Ana Lenardić, a treća Jana Maronić.

U natjecanju u potezanju užeta  među drugima razredima najbolji je bio  2. b razred, među trećim razredima 3. c razred, a najbolji četvrti razred je bio 4. d razred. Na kraju su učenici 4. d odmjerili svoju snagu s ekipom Grada Đurđevca koji su činili gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i ravnateljica Gradske knjižnice Bernarda Ferderber, ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak Marija Ćupen Tomica te predsjednik sportskih udruga Grada Đurđevca Ivan Juričić.

Učenici viših razreda natjecali su se u trčanju stazom koja je vodila od Starog grada uz mali zoološki vrt s ciljem ponovo ispred đurđevačke utvrde. U kategoriji 5. i 6. razreda prvo mjesto osvojio je Roko Hosi, drugo Fran Kucel, a treće Patrik Horvat. Kod djevojčica pobjednica je bila Mihaela Oršoš, drugo mjesto zauzela je Judita Maznik, a treće  Kiara Kapelčan. Kod učenika 7 i 8 razreda najbolji je bio Eduard Kaić, drugi je bio Borna Šimunic, treći Mario Bogdan. Kod učenica 7 i 8. razreda najbrža je bila Natalija Paro, druga je bila Matea Ščuka, a treće mjesto je osvojila  Jana Jaković.

Učenici Područnih škola obilježili su 22.09.2019. Hrvatski olimpijski dan sportskim susretima u Područnoj školi Čepelovac. Učenici prvog razreda natjecali su se u trčanju na 40 m. Prvo mjesto osvojili su Marta Kaić iz PŠ Sirova Katalena i Jan Zvonar iz PŠ Mičetinac. Drugi razredi natjecali su se u disciplini četverostruke zamjene predmeta u kolutima. Prvo mjesto osvojili su Gabriela Tomašek iz PŠ Čepelovac i Daniel Vedriš iz PŠ Čepelovac. Treći razredi natjecali  su se u brzom trčanju uz stavljanje majica na konopac. Prvo mjesto osvojili su Barbara Lovrak iz PŠ Budrovac i Fran Zebec iz PŠ Budrovac. Četvrti razredi natjecali su se u trčanju na 50 m s preprekama. Prvo mjesto osvojio je Josip Žilić iz PŠ Čepelovac.

Učenici Područnog odjela djece s poteškoćama u razvoju natjecali su se u igrama spretnosti na poligonu. Na poligonu 1 najbolji su bili Nikolina Horvat i Roman Oršoš dok su na poligonu 2 pobjednici bili Silvija Bogdan i Mihael Zglavnik. Najbolji su nagrađeni medaljama i peharima koje su uručili predstavnici grada.

                                                                                                                 Novinarska skupina