18 prosinac
2017.
Novosti iz škole Naši učenici na dočeku predsjednice na Trgu sv. Jurja

Naši učenici na dočeku predsjednice na Trgu sv. Jurja

Mnoštvo učenika naše škole, uz brojne Đurđevčane, dočekali su u četvrtak, 14. prosinca 2017. predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar –Kitarović. Na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu. ispred grada domaćina predsjednicu je dočekao saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, gradonačelnik Hrvoje Janči te Marijan Ružman, potpredsjednik Županijske skupštine. Svi su htjeli sliku sa predsjednicom, a ona je našim učenicima strpljivo davala autograme i fotografirala se. Nakon trga, predsjednica je posjetila Hrvatsku Saharu gdje su ju ugostile deve Dina, Đurđica, Tomica, Romeo, ali i svi ostali stanovnici naše sahare. Predsjednici se ipak najviše sviđao Tomica koji je spremno pozirao za selfi. U sahari su je dočekali i vrtićarci dječjeg vrtića Maslačak koji su se predsjednici pridružili u hranjenju deva.

Nakon druženja s devama, uputila se do utvrde Stari grad gdje su joj dobrodošlicu u Grad Picoka poželjeli članovi povijesne postrojbe Đuroki i kapetan grada Željko Kožarić koji ju je pozvao na 50. Picokijadu. Osim povijesne postrojbe dobrodošlicu joj je poželjela i zamjenica gradonačelnika Kristina BenkoMarkovica, predsjednica Gradskog društva osoba s invaliditetom Barbara Fuček – Leško i Kristinka Štefan, predsjednica Udruge Mali princ.

Predsjednica je obišla i multimedijalnu turističku atrakciju, Interpretacijski centar Picokijade gdje je prikazana bogata kulturna i povijesna baština Đurđevca.