25 veljača
2018.
Novosti iz škole, Sport Naši učenici „rasturili“ na proglašenju najboljih sportaša, sportašica i sportskih ekipa grada Đurđevca

Naši učenici „rasturili“ na proglašenju najboljih sportaša, sportašica i sportskih ekipa grada Đurđevca

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca u Domu Kulture u Đurđevcu,u petak, 23. 2. 2018.,održano je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa, trenera i sportskih djelatnika grada Đurđevca za 2017. godinu.

Svečanosti proglašenja nazočili su, uz mnoštvo sportaša, i brojni gosti na čelu s gradonačelnikom Grada Đurđevca Hrvojem Jančijem. Okupljene je pozdravio i prigodnim im se riječima obratio predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić. Naglasio je kako Zajednica sportskih udruga danas broji 21 članicu, preko 600 sportaša koji su uključeni u razne sportske aktivnosti u svojim klubovima, a rezultate koje ostvaruju više su nego odlični.Nagrade su ovogodišnjim osvajačima uručivali prošlogodišnji laureati, Slađana Čormaković i Saša Franjić.

Gotovo svi nominirani i osvajači nagrada u mlađim dobnim kategorijama učenici su naše škole. Najuspješnija je mlada sportašica u Đurđevcu u 2017. godini sjajna karatašica Ema Juričić iz Karate kluba Đurđevac, učenica 8. A razreda. Najuspješnijim mladim đurđevačkim sportašem u prošloj godini proglašen je Ivan Juričić iz Karate kluba Đurđevac, učenik 5. B razreda. Najbolja je muška sportska ekipa grada Đurđevca u protekloj godini sportska ekipa Košarkaškog kluba Mladost Đurđevac čiji su članovi redom učenici naše škole. Među nominiranima za najboljega trenera bio je i trener Košarkaškog kluba Mladost Đurđevac i učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture u našoj školi Ivan Đuroci. Uz laureata u kategoriji mladih sportaša, i ostala dva nominirana sportaša  učenici su naše škole. To su Andrija Hrženjak (KK Mladost Đurđevac), učenik 6. B razreda, te Lucijan Lacković (TK Đurđevac), učenik 3. A razreda. U kategoriji najbolje ženske ekipe nominirana je i rukometna ekipa djevojčica naše škole, učenica drugih i trećih razreda. Malo je reći da našu školu pohađaju učenici koji su budućnost đurđevačkoga sporta. U svim smo kategorijama imali i nominirane i najbolje sportašice, sportaše i sportske ekipe što je još jedan pokazatelj da naša škola, uz sportske klubove, potiče zdrav život i bavljenje sportom i u ovako maloj sredini kao što je Đurđevac. Čestitam svim nominiranima i nagrađenima i mislim da su njihovi nastupi na  brojnim domaćim i međunarodnim turnirima ujedno i izvrsna promocija naše škole, njihovih klubova i samoga grada Đurđevca, rekao je ravnatelj naše škole Danijel Domišljanović.