26 listopad
2020.
Aktualna tema Nastava i COVID-19

Nastava i COVID-19

Anketa o početku školske godine

 

Početkom nove školske godine učenici naše škole vratili su se u svoje školske klupe. Proveli smo anketu među učenicima o nastavi na daljinu, početku nove školske i o novim pravilima koja su uvedena zbog pandemije COVID-19.

Pitanja iz ankete: 

  1. Koji su po tvom mišljenju bili nedostaci nastave na daljinu?
  2. Koje su po tvom mišljenju bile prednosti nastave na daljinu?
  3. Jesi li redovito izvršavao/la zadatke ili si našla načina kako izbjeći neki zadatak?
  4. Čemu si se najviše veslio/veselila pri povratku na nastavu u školu?
  5. Što ti se najviše ne sviđa kod novih pravila (boravak u razredu, užina u razredu, način sjedenja, ulazak u školu)? Zašto?
  6. Ima li neko novo pravilo koje ti se sviđa?
  7. Koliko se ti osobno pridržavaš epidemioloških mjera?
  8. Kako se zabavljate na odmoru s obzirom da ne možete izaći na školske  hodnike?
  9. Kakav dizajn i vrsta maski ti se najviše sviđa? Čija maska ti se najviše sviđa?

 

J.M.

Nedostatak je bio to što nisam mogao vidjeti svoje prijatelje. Prednosti su bile lakše rješavanje i ponavljanje ispita, skupa raditi svatko na svom računalu i pisati po dokumentu. Jesam,redovito sam rješavao zadatke od 8 ujutro do 22 navečer.

Veselio sam se tome što ću se napokon moći družiti i što ćemo sve u školi stići obaviti. Ne sviđa mi se to što stalno moramo nositi maske, ne smijemo posuđivati stvari,  družiti se s učenicima iz ostalih razreda, obavezna dezinfekcija,  itd… Sviđa mi se što možemo sami sjediti u klupi. Dosta se pridržavam zato što stalno nosim masku sa sobom i stalno si dezinficiram ruke. Često se razgovaramo ili se vani igramo igru lovice s nogama.

Osobno me baš ne zanimaju maske. Volim obične crne i možda neke smiješne,  npr. s nekim ustima

 

P.Š.

Glavni nedostatak je bio što učitelji  nisu mogli održavati videopozive. Po mom mišljenju prednosti nastave na daljinu su bilo je što smo nastavne teme mogli pogledati  na televiziji.  Redovito sam izvršavala zadatke.

Pri povratku na nastavu u školu sam se najviše veselila lakšem načinu objašnjavanja materijala na nastavi. Najviše mi se ne sviđa boravak u razredu zato što sam se navikla na boravak u cijeloj školi i školskom dvorištu. Novo pravilo koje mi se sviđa je užina u razredu. Osobno se ja pridržavam epidemioloških mjera jer uvijek pri ulasku u školi i razredu dezinficiram ruke, ali u razredu ne nosim masku jer nam učitelji govore da moramo imati razloge za nošenje maske u razredu. Na odmoru u razredu sa svojim prijateljima razgovaram, ali s maskom.

Najviše mi se sviđaju platnene maske s ukrasima. Sve maske su mi zanimljive.

 

L.K.

Za vrijeme nastave na daljinu imala sam osjećaj da mi nastava traje cijeli dan i da uopće nemam slobodnog vremena. Mislim da je glavni nedostatak nastave na daljinu taj što nam učitelji nisu mogli dovoljno dobro objasniti gradivo kao kad se vidimo uživo. Također mislim da smo imali jako puno za pisati, pogotovo, ako nismo imali doma printer što je bio moj slučaj. I definitivno smo bili previše pred ekranima. Nedostajali su mi i prijatelji i učitelji. Hvala Bogu, imam dvorište, pa sam mogla barem izaći van. Mislim da o prednostima neću puno pisati. Draža mi je nastava uživo. Sviđalo mi se to što sam mogla malo duže odspavati i što se nisam morala odmah skinuti pidžamu. Prednost je i to što nismo morali nositi teške torbe. Mislim da sam svoje obveze redovito izvršavala, barem sam se trudila. Pokušavala sam ono što smo taj dan dobili, odmah riješiti. Ponekad je to bio izazov jer smo imali stvarno jako puno zadataka.

Povratku u školu sam se najviše veselila zbog druženja s prijateljima i lakšeg usvajanja gradiva uz pomoć učitelja.  Nova pravila razumijem i znam da ih moramo poštovati, no sva mi se ne sviđaju. Ne sviđa mi se što su odmori jako kratki i što se ne smijemo kretati po učionici i igrati zajedno. Prije smo svaki tjedan izmislili neku svoju novu igru koju smo igrali pod odmorom. Također mi se sviđa mi se  to što nemamo ormarić i što većinu stvari moramo nositi doma.  sam što imamo užinu u razredu i što možemo svoj obrok pojesti sjedeći na miru. Mislim da se pridržavam epidemioloških mjera. Koristim masku, dezinficiram ruke i uglavnom se pridržavam razmaka. Za vrijeme odmora uglavnom pričamo ili  ponavljamo za sat. Nekoliko puta smo na školskom dvorištu igrali „Gumi ­­‑gumi” .

Većina učenika u mojem razredu ima jednokratne maske. Meni su najljepše platnene maske, šarenih boja i različitih dizajna.

 

F.B.

Nastava je odmah krenula uz korištenje elektroničkih pomagala. Radio sam na mobitelu i bilo mi je jako teško. Kada su mi roditelji kupili tablet bilo je lakše raditi. Mislim da nismo puno naučili jer je drugačije kada učitelj objašnjava uživo u školi nego na daljinu. Nije bilo baš nekih prednosti osim što smo ostajali doma. Izvršavao sam redovito zadatke, ali pred kraj školske godine sam malo popustio.

Veselio sam se što ću opet vidjeti svoje prijatelje, te sam se veselio to što će nam učitelji ponovno objašnjavat gradivo, jer u školi bolje usvojimo gradivo. Ne sviđa mi se to što stalno sjedimo u razredu jer me često bole leđa nakon nastave. Sviđa mi se to što se ne selimo jer inače na seljenje iz učionice u učionicu izgubimo cijeli odmor. Pridržavam se svih mjera koje je preporučio stožer za civilnu zaštitu. Pod odmorom najčešće pričamo jedni s drugima.

Najviše mi se sviđaju crne, platnene maske.