8 listopad
2019.
Novosti iz škole Obilježili smo u rujnu

Obilježili smo u rujnu

Početkom nove školske godine otpočela su brojna događanja i brojni projekti u našoj školi. Donosimo vam samo djelić događanja održanih u rujnu.

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju obilježili su Europski tjedan mobilnosti. Učenici su stoga iskoristili lijepo vrijeme, prošetali gradom i usput obišli novouređenu Osnovnu školu Đurđevac. Europski tjedan  mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ovom inicijativom nastoji se poticati male i velike gradove na korištenje alternativnih načina prijevoza i kretanja. Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je „Krećite se s nama“ s ciljem poticanja na aktivni način kretanja te kombiniranje hodanja i biciklizma koji za ljudsko zdravlje i okoliš imaju mnoge prednosti.

U četvrtak, 26. rujna, učenici 5. a i b razreda u Gradskoj su knjižnici Đurđevac obilježili Europski dan jezika. Europski se dan jezika obilježava svake godine 26. rujna, a cilj mu je vrednovanje svih jezika i kultura, povećanje individualne višejezičnosti i motivacija ljudi u Europi o doživotnom učenju jezika. Na radionicama su naši učenici u uvodnom dijelu doznali nešto više o važnosti obilježavanja ovog dana, a u drugom dijelu rješavali kviz i saznali koliko su dobri u poznavanju stranih jezika. Voditeljica radionica bila je ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac Bernarda Ferderber.

Učenici 2. a, b, i c razreda Osnovne škole Đurđevac  sa svojim učiteljicama Željkom Mihočka, Nadom Petrović i Sanjom Sabolić 27. rujna  2019. godine pozdravili su dolazak jeseni na izvanučioničkoj nastavi u Svetoj Ani. Ponovili su nastavne sadržaje o jeseni u zavičaju, upoznali neke od običaja sela Sveta Ana te  promatrali rad vodenice.

 

                                                                                                    Izvor web stranice škole:

                                                                                                    www.os-djurdjevac.skole.hr