19 ožujak
2019.
Novosti iz škole Radionica MAFIN u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac

Radionica MAFIN u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac

U petak, 15. ožujka 2019. godine održana je radionica Male akademije financija (MAFIN) kojoj su prisustvovali učenici 5. d, 6. d i 8. c razreda.

Večernji list, u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima, Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom obrazovanja, pokrenuo je Malu akademiju financija.  Na navedenom natječaju prošli su timovi: Picoki (5. d i 6. d razred s učiteljicom Davorkom Hrženjak) i Mali fizičari (8. c razred s učiteljicom Natašom Mikuš). U prvom krugu timovi su napisali esej na temu štednje. Drugi krug podrazumijeva održavanje radionice. Voditeljice radionica bile su doc. dr. sc. Dajana Barbić i doc. dr. sc. Andrea Lučić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Učenicima se ispričale nešto o povijesti novca, definirale Bitcoin te objasnile razliku između debitnih i kreditnih kartica. Podučile su učenike što je financijski cilj i  kako ga postaviti, što je štednja i proračun te kako upravljati proračunom. Napomenule su da potrošači imaju svoja prava i odgovornosti te dale savjete kako pametno kupovati. Učenici su sa zanimanjem pratili predavanja i rado se uključivali u rasprave.

Na kraju radionice počastile su učenike s mafin kolačima i voćem.

Učenici su puno naučili, a usvojeno znanje kreativno će pokazati u obliku stripa, fotografije, videofilma ili pjesme. Svoj uradak poslat će komisiji koja će proglasiti najbolje.

Više o održanoj radionici možete pročitati na poveznici:

https://www.vecernji.hr/vijesti/dino-nije-mi-uvijek-jednostavno-stedjeti-ali-ne-posustanem-1307115