12 lipanj
2019.
Područne škole Tradicionalno druženje učenika područnih škola

Tradicionalno druženje učenika područnih škola

Jedanaesto po redu druženje učenika Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena s učenicima Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju te njihovih učiteljica i učitelja održano je 7. lipnja 2019. u Područnoj školi Mičetinac, domaćinu ovogodišnjeg, već tradicionalnog druženja.

Integrirani nastavni dan započeli su upoznavanjem, pozdravnim govorom učitelja Davora Šokeca te prigodnom priredbom kojom su učenici PŠ Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena zaželjeli dobrodošlicu učenicima Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju i njihovim učiteljicama.

Nakon kratkog odmora, učenici su podijeljeni u dvije skupine. Jedna skupina učenika je ostala u školskom dvorištu gdje su izrađivali kapice, brodove i avione od papira, a druga skupina je kod lokalne poljoprivrednice Ljiljane Zvonar upoznala seosko gospodarstvo. Slijedio je doručak nakon čega su učenici prošetali do vinograda obitelji Cvekan gdje su razgledali vinograde i upoznali se sa zanimanjem vinogradara.

Učenici su uživali u igri i druženju te nastavnom danu provedenom izvan školskih klupa. No, kad je lijepo i veselo, vrijeme brzo prolazi. Ubrzo je stigao autobus i prijatelji iz Područne škole za djecu s  teškoćama u razvoju oprostili su se od svojih domaćina i uputili domovima, a učiteljice su obećale ponovno druženje sljedeće godine u nekoj od drugih područnih škola.

Veliko hvala obiteljima Zvonar i Cvekan na poduci i ljubaznom gostoprimstvu.

učiteljica Olga Lazar