20 ožujak
2019.
Novosti iz škole Učenici naše škole, polaznici centra izvrsnosti Koprivnica, sudjelovali na međunarodnoj konferenciji euroMath & euroScience 2019.

Učenici naše škole, polaznici centra izvrsnosti Koprivnica, sudjelovali na međunarodnoj konferenciji euroMath & euroScience 2019.

U ciparskom gradu Paphosu proteklog je tjedna održana 10. međunarodna konferencija euroMath & euroScience 2019. To je natjecanje iz primijenjene matematike ili matematike u svakodnevnom životu na kojem su nastupili učenici Nera Tomrlin (6. d), Fran Vlahović (7.d) i Patrik Fišer (6.a), učenici naše škole i polaznici centra izvrsnosti Koprivnica.

Od 13. do 17. ožujka, Fran Vlahović, Patrik Fišer i Nera Tomrlin, učenici OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac natjecali su se uz mentorstvo Mare Grašić. Svi su oni polaznici Centra izvrsnosti, gdje su se i pripremali za ovo natjecanje. U kategoriji euroMath Presentation Competition učenik Fran Vlahović prezentirao je temu Mathematics in programming, učenica Nera Tomrlin prezentirala je temu Maths, Science and real life, učenik Patrik Fišer prezentirao je temu Mathematics and geometry in architecture. Učenici su pripremili prezentaciju u trajanju od 10 do 20 minuta. U kategoriji MathFactor učenik Fran Vlahović nastupio je s temom World Cup Maths, učenik Patrik Fišer s temom Card Tricks, a učenica Nera Tomrlin s temom Patterns. Učenici su pokazali zavidno znanje engleskog jezika i primjenu matematike. Osim sudjelovanja u natjecanju učenici su imali prilike uživati u ljepotama i znamenitostima Cipra. Vratili su se kući stekavši nova znanja, prijateljstva i pozitivna iskustva.

U realizaciji odlaska na natjecanje učenicima je pomogao Grad Đurđevac sufinanciranjem troškova putovanja.