1 listopad
2018.
Područne škole Učenici područnih škola upoznali zanimljiva zanimanja

Učenici područnih škola upoznali zanimljiva zanimanja

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena u pratnji svojih učitelja Olge Lazar, Silvije Topolčić, Davora Šokeca i Martine Krajcar Baltić, 28. rujna 2018., ostvarili su zanimljivu izvanučioničku nastavu.

Cilj je nastave bio upoznati vrijedna zanimanja vatrogasca, policajca i etnografa. Na samom početku posjetili su Javnu vatrogasnu postaju i Policijsku postaju Đurđevac gdje su ljubazni i gostoljubivi domaćini  vatrogasci i policajci, male učenike upoznali sa svojim radom. Ne zna se što im je bilo interesantnije: izlazak vatrogasnih vozila, gašenje požara, dizanje učenika u košari vatrogasnih ljestvi,  isprobavanje policijskih vozila ili gledanje kako gospodin Milan Slaviček, interventni policajac, radi sa policijskim psom na detekciji opojnih droga.

Poslije odmora i užine, mali su putnici prošetali do imanja gospodina Slavka Čambe koji ih je srdačno dočekao i pozdravio, a zatim su učenici s velikim zanimanjem razgledali njegovu bogatu etnografsku zbirku. Nakon fotografiranja uz kuću od slame iz 18. stoljeća, zadovoljni učenici uputili su se svojim kućama.

Zasigurno će dugo pamtiti sve što su vidjeli i naučili ovoga nastavnog dana. Veliko hvala svim djelatnicima JVP i PP Đurđevac te gospodinu Čambi na poduci i gostoljubivosti.

učiteljica Olga Lazar