19 ožujak
2018.
Novosti iz škole Usavršavanje učitelja razredne nastave naše škole

Usavršavanje učitelja razredne nastave naše škole

S ciljem kvalitetnog, suvremenog i kreativnog načina poučavanja, učitelji se često stručno usavršavaju te i oni redovito uče i rade na sebi i svom obrazovanju. Upravo zbog svojih učenika, učitelji razredne nastave Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac u proteklih su mjesec dana proveli dva zanimljiva oblika usavršavanja.

U želji da upoznaju drugačije oblike rada, 17. veljače 2018. posjetili su Osnovnu Montessori školu barunice Dédée Vranyczany, prvu Montessori školu u Republici Hrvatskoj. Upoznali su njihov način rada, didaktička načela i Montessori metode poučavanja koje podrazumijevaju učenje s pomoću posebno izrađenih Montessori didaktičkih materijala.

Osim posjeta Montessori školi, učitelji su prisustvovali radionici na temu „Kaširanje u likovnoj kulturi“ koju je 14. ožujka 2018. održao učitelj likovne kulture, Zoran Vidaković. Voditelj radionice upoznao je učitelje s metodama i tehnikama kaširanja te putem prezentacije pokazao mnogo različitih kaširanih skulptura.Pod stručnim vodstvom učitelja Zorana, sami su izradili kalup od didaktički neoblikovanog materijala te pristupili kaširanju. Poput njihovih učenika, učitelji su odlutali su svijet mašte te je svaki od njih izradio neobičan kaširani predmet. Obogaćeni novim spoznajama i različitim kreativnim idejama,učitelji će zasigurno neke od njih vrlo brzo primijeniti i u svom radu.

 učiteljica Olga Lazar